Projekt NEKAJ MINUT

V nadaljevanju novice si preberite vse podrobnosti o našem projektu, ki smo ga pričeli v soboto 6.12.2008. Videli smo kar nekaj dobrih nogobikcev, a postati SUPERNOGOBIKEC pomeni biti res, res najboljši…. Izbrali bomo približno 10 novih nogobikcev, ki bodo priključeni 4-im SUPERNOGOBIKCEM letnika 2001, ki že čakajo na nove soigralce (ti štirje so celo leto pridno trenirali pri letnikih 2000). Naslednji izbor bo 20 ali 21.12 oz. vikend po turnirju, ki nas čaka 14.12. v OŠ Leskovec! Zopet boste pejeli vabila za naš izbor!!!

OTROCI, NEKAJ MINUT IN ŽE STE V EKIPI SUPERNOGOBIKEC MED NAJBOLJŠIMI!
Projekt, s katerim želimo najti vse kandidate za ekipo SUPERnogobikec po letnikih in dati možnosti igranja nogometa vsem otrokom naše šole, kakor ga znajo samo oni – brezbrižno! Tedensko se bodo odvijala srečanja med oddelki, ki bodo trajala ‘NEKAJ MINUT!’ kot nam nakazuje že samo ime. Bistvo je, da starši otroke pripeljejo na srečanja različnih ekip, ti zaporedoma odigrajo dve tekmi po 12min, proti dvema različnima ekipama in odidejo (vse skupaj za otroke in starše traja 30min). Sistem je nastavljen tako, da so ekipe, ki se srečujejo vedno različne. Organizator, s tem ne daje pomena tekmovalnosti, temveč ogledu oz. iskanju vseh najbolj talentiranih in sposobnih otrok, katere kasneje povabimo v EKIPO SUPERNOGOBIKEC (tu so zbrani najboljši otroci po letnikih, ki dodatno trenirajo in predstavljajo našo šolo po zunanjih turnirjih po Sloveniji). Letos gradimo ekipo SUPERNOGOBIKCEV letnika 2001 .

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA, KI SE BODO SIGURNO POJAVLJALA:
1.Kako se prijaviti?
Trenerji naredijo ekipe otrok (največ 5 otrok v skupini) in jih prijavi vodji projekta!
2.Za katere otroke?
Za vse otroke, ki so željni dokazovanja in igranja letniki 2001 in boljši 2002 (drugi razred in nekateri iz prvega)!
3.Urnik tekmovanja?
Tedensko bo objavljen in bo točno znan za prihajajoč vikend! Vse informacije o urniku, bodo na voljo pri trenerjih!
4.Kaj, če me kdaj ne bo?
Nič hudega, saj bo vaša ekipa igrala vsak drugi teden in boste prišli naslednjič!
5.Kaj če moja ekipa ni prišla?
Boš priključen drugi ekipi in se trudil, da se čimbolje odrežeš!
6.Kdaj bo znano ali sem v EKIPI NOGOBIKEC in koliko ji bo v ekipi?
Spisek povabljencev bo zopet objavljen na naši strani po 20. decembru. Povabljenih bo približno 12 otrok + 4 Supernogobikci, ki so že priklučeni ekipi letnika 2000!
7.Ali bo z ekipo tudi naš trener?
Ni nujno, trenerji se bodo tedensko menjali, tako da bodo vsi videli vaše znanje in bomo tako dobili najobjektivnejšo oceno vseh otrok. Igrali boste vsi…
8.Koliko tekem bomo igrali na en igralni dan?
Vsaka ekipa bo igrala dve tekmi eno za drugo, z različnima nasprotnikoma!
9.Je pomembno da zmagamo?
Ne, tu ni pomemben rezultat temveč, da se vsak potrudi po svojih najboljših močeh. Rezultati se bodo beležili predvsem zaradi večjega zanimanja otrok za naš projekt.
10.Kaj potrebujemo s seboj?
Razen dresa, športnih copat in dobre volje, nič več!

PRAVILA TEKMOVANJA:
Igra se na dveh igriščih hkrati, po sistemu 3:3 brez vratarja! Otroci si sodijo sami, ker jih s tem želimo vzpodbujati k FAIR PLAY igri, ki ima velik pomen ne samo na igrišču, temveč tudi v življenju. Aut se izvaja z nogo, na mestu kjer gre žoga iz označenega igrišča. Golavt pa se ne izvaja, temveč lahko žogo vodiš v igrišče in se igra nadaljuje. Po doseženem zadetku, se igra nadaljuje kot po golavtu. Trener, ki je prisoten ob igrišču ukrepa samo v posebnih primerih, ko pride do spora. Trener tudi meri čas in da znak za menjavo celotnih ekip. Trener, ki spremlja tekmo, določi tri naj igralce tekme in zapisuje posebnosti tekme ter končni rezultat!

SPODAJ JE NAVEDENIH 10 FAIR-PLAY PRAVIL, KI JIH JE VREDNO POZNATI TUDI KOT STARŠ!
10 ZLATIH PRAVIL FAIR PLAYJA
1. Vedno igraj na zmago.
2. Igraj pošteno.
3. Spoštuj pravila igre.
4. Spoštuj nasprotnike, soigralce, sodnike, uradne osebe in gledalce.
5. Poraz sprejmi z dostojanstvom.
6. Promoviraj nogomet.
7. Zavračaj podkupovanje, droge, rasizem, nasilje in druge nevarnosti, ki pretijo našemu športu.
8. Pomagaj v boju za bolj pošteno igro.
9. Razkrij tiste, ki poskušajo osramotiti naš šport.
10. Spoštuj tiste, ki branijo dober sloves nogometa.

Oznake: ,