PREDSTAVITEV POMENA SREČANJ NOGOBIKCEV

S tem uvodnikom bi staršem radi predstavili pomen srečanj, da boste imeli pravo predstavo, kaj in kako smo si jih v ONŠ zamislili ter kaj je pomen srečanje nogobikcev.

Otroška nogometna šola ima primarno poslanstvo ponuditi najmlajšim otrokom treniranje nogometa, ki je  najbolj priljubljen in razširjen šport pri nas in v svetu. Trudimo se, da je delo trenerjev strokovno, pedagoško in tako otroku prijazno. Poleg rednega treniranja na šolah, otrokom ponujamo tudi srečanja (trije letno), igralne urice ali tako imenovan projekt NEKAJ MINUT (o tem boste več izvedeli naknadno), testiranja nogobikcev, usmerjanje najboljših posameznike v nogometne klube (kjer je treniranje že bolj tekmovalno usmerjeno) in  Kamp nogobikec.

Srečanja otrok pripravljamo po posebnem principu. Srečanja so v prvi vrsti namenjeni spoznavanju otrok in predstavitvi naučenega znanja vam njihovim staršem. Ker je nogomet  kompleksna igra je za vaše in naše oko dobra tekma nekaj povsem drugega, kot za toliko stare otroke. Za nekatere nogobikce je uspeh, da zadenejo kotalečo se žogo, za druge da podajo žogo svojemu soigralcu in za tretje da preigrajo celotno igrišče ter zabijejo zmagoviti zadetek za svojo ekipo. Prav zaradi razlik, ki obstajajo med otroci v njihovem začetku razvoja, smo temu prilagodili tudi tekmovanja.

Organiziramo tako imenovane NE-TEKMOVALNA srečanja (v 2. sklopu prvo, drugo in tretje srečanje), kjer tekmujejo otroci 1., 2. in 3. razredov. To so otroci različnih sposobnosti, a skupno jim je to, da imajo radi nogomet in to je za njihova leta najpomembnejše. Tu rezultati niso pomembni, šteje le dobra volja, ljubezen do športa, volja in želja po napredku, vse ostalo pride ob svojem času.                                   

Zadnje današnje srečanje pa je TEKMOVALNO. Tu se med seboj merijo nogobikci različnih oddelkov, ki v tem trenutku kažejo največje nogometno znanje. Ti otroci že na drug način dojemajo nogometno igro in so zato zreli za tekmovanje.

Želimo Vam veliko užitkov v današnjem druženju z nogobikci. Naša želja je, da podpirajte svoje otroke v aktivnem zdravem življenju, pa če je to nogomet, tek, rokomet ali  katera druga športna aktivnost.

Mi pa obljubljamo, da se bomo po naših najboljših močeh trudili, da bodo vaši otroci kar se da zadovoljno  uživali v za nas najlepšem športu.

Oznake: , ,