O nogometni šoli

V letu 2003 se je začela razvijati ideja o projektu Otroške nogometne šole Posavje – Nogobikci, ki naj bi združevala čim večje število osnovnih šol v Posavju in okolici. Z idejo se je pričelo trdo delo in tako tudi priprava na pričetek našega poskusnega delovanja v šolskem letu 2004/05 na treh osnovnih šolah Krško, Leskovec in Kostanjevica. Veliko je bilo skeptikov, da takšen projekt ni možno izpeljati v našem okolju, a danes lahko rečemo, da nič ni nemogoče! Danes se nahajamo pred 15. letom delovanja, kjer smo Nogobikci globoko pognali svoje korenine v Posavju in opravljamo svojo dejavnost učenja nogometa z bogatim dodatnim programom in naslednjimi smernicami:

Osnovni cilji ONŠ Posavje – Nogobikci so predvsem:

  • skrb za razvoj otroškega nogometa (popularizacija nogometa v Posavju in na Dolenjskem),
  • organizacija in izvajanje nogometne vadbe otrok v obliki interesne dejavnosti na OŠ,
  • skrb za usposabljanje in nadaljnja izobraževanja trenerjev ONŠ,
  • usmerjanje otrok v nogomet in omogočanje njihovega vključevanja v nogometne klube Posavja.

RAZVOJ NOGOMETA IN NOGOMETNIH ŠOL PRI NAS…

Zadnja leta priljubljenost nogometa v svetu narašča in prišla do stopnje, ki jo lahko poimenujemo ekstatično. Z uvrstitvijo članske reprezentance na največja tekmovanja v nogometu, na evropsko (leta 2000 na Nizozemskem in v Belgiji) in svetovno prvenstvo (leta 2002 na Japonskem in v Južni Koreji ter leta 2010 v Južni Afriki), so pogovori o nogometu postali vsakdanjik skoraj vseh ljudi. To evforično stanje pa je potegnilo za sabo tudi razvoj mladinskega nogometa in večje finančne vložke v razvoj mladinskega oz. otroškega nogometa.

Kot posledica vsega zgoraj navedenega je razvoj nogometnih šol, ki so vedno bolje organizirane in tudi število otrok narašča iz leta v leto. Pogoji za delo z mladimi se izboljšujejo, kjer lahko predvsem omenimo sedaj že kar številna igrišča z umetno travo, ki omogoča optimalne pogoje za vadbo in razvoj otrok, pa tudi pripomočki za vadbo in sama infrastruktura je vedno boljša.

S takšnim razmišljanjem ljudi so se pričeli tudi projekti množičnih otroških nogometnih šol, ki poskušajo zadovoljevati vso to množico otrok, ki bi se radi nogometa naučili oz. bi ga radi čim več igrali. Za takšne in podobne stvari se zavzemajo prav otroške nogometne šole, tako da otrokom omogočajo že po samem pouku strokovno vodeno in usmerjeno vadbo in igro nogometa. Omogočajo jim tudi tekmovanje in primerjavo z ostalimi vrstniki ter možnost in hitro povezavo z okoliškimi klubi in resnejšo vadbo nogometa tudi v popoldanskem času.

OSNOVNI PODATKI organizacije oz. društva:

DRUŠTVO ŠPORTNA ŠOLA POSAVJE (DŠŠP), Sovretova 31a, 8270 Krško

oddelek OTROŠKA NOGOMETNA ŠOLA POSAVJE – NOGOBIKCI (ONŠ Posavje)

Tehnični podatki društva:

spletna stran: http://www.nogobikci.com
e-mail: info@nogobikci.com
Matična številka: 1671952
Davčna številka: 45047430
Transakcijski račun: 6100-0002-0185-368

Vodstvo društva in šole:

Vodja ONŠ Posavje: Rok Zorko (040 439 811)
Poslovni sekretar: Luka Šebek (069 619 495)