NOGOBIKCI – ENKRAT NOGOBIKEC, VEDNO NOGOBIKEC!

Otroška nogometna šola Posavje, je ljubilejno 5. leto zapored izvedla program vadbe po osnovih šolah in vsako leto nove dodatne projekte za otroke prvih treh razredov, ki so željni učenja in igranja te priljubljene igre. Po petih uspešnih letih z veseljem ugotavljamo, da se je šola nogometa vkoreninila v naš prostor. Peto leto našega uspešnega delovanja je dokaz celotnemu Posavju, da smo projekt dobro zastavili in da smo lahko v prihodnosti le še močnejši. Vsi otroci po osnovnih šolah vedo kdo so nogobikci, saj so ponavadi to otroci, ki prednačijo v vseh športih, še posebej v nogometu in tudi na šolskem področju znanja ter pridnosti. Pa ne samo to, tudi širša javnost v Posavju hitro prepozna ime nogobikci, kar pomeni da smo tudi tu naredili korak naprej. Zato bomo v prihodnje nadaljevali z razvijanjem in nadgrajevanjem idej o veliki ter prepoznavni otroški nogometni šoli, z veliko različnimi vsebinami. Program ONŠ je oblikovan za otroke prvega triletja osnovne šole, z različnimi interesi. Za otroke, ki potrebujejo igro in dodatno gibanje in na ta način porabijo svojo odvečno energijo ter tudi za otroke, ki so motorično nadarjeni z voljo in željo po igranju ter učenju nogometa.
Vsi se zavedamo, da smo lahko še boljši, večji, močnejši, saj so naši koraki naprej vedno premišljeni in ne silimo z glavo skozi zid. Tako pričakujemo tudi v prihodnje podporo vseh šol s katerimi sodelujemo, izobrazili bomo nove trenerje, privabili nove šole in se razvijali tako da bo naš program iz leta v leto širši in še bolj popoln.

Zadnje dejanje in zaključek letošnjega leta je bil zaključni turnir vseh šol, ki so sodelovale v programu ONŠ in na katerem se je zbralo približno 230 otrok na dveh turnirjih – mlajši (6 in 7 let stari otroci) in starejši (8 let stari otroci) nogobikci. Otroci so predstavili svoje nogometno znanje, se pomerili z vrstniki iz ostalih sodelujočih šol, tekmovali za naj driblerja in naj vratarja turnirja.
Zaključni turnir so spremljali tudi številni starši, ki so z navijanjem spodbujali svoje otroke in jim tako skupaj z nami čestitali tudi ob podelitvi številnih nagrad in priznanj za letošnje leto.

 

Končni rezultati nogobikcev 1. razredov– otroci stari šest let,  kjer je bilo v konkurenci 13 ekip oz. 80 otrok:

1. SENOVO
2. Raka1
3. Kostanjevica2
4. Kostanjevica1
5. Krško3
6. Krško2
7. Sevnica1
8. Leskovec
9. Krško1
10. Raka2
11. Krško4
12. Krško5
13. Sevnica2

Končni rezultati 2. razredov nogobikcev – otroci stari sedem let, kjer je bilo v konkurenci 12 ekip oz. 70 otrok:

1. RAKA
2. Krško1
3. Brestanica
4. Leskovec1
5. Veliki Podlog
6. Podbočje
7. Kostanjevica
8. Krško2
9. Sevnica
10. Leskovec2
11. Senovo
12. Krško3

Končni rezultati 3. razredov nogobikcev – otroci stari osem let,  kjer je bilo v konkurenci 12 ekip:

1. RAKA1
2. Leskovec1
3. Krško1
4. Blanca
5. Šentjernej
6. Krško2
7. Brestanica
8. Senovo
9. Kostanjevica
10. Raka2
11. Leskovec2
12. Sevnica

Naj IGRALCA leta 2008/09,
sta postala: Rok Gorenc iz Rake (2. razred)  in Sebastijan Jordan iz Rake (3. razred). To je nagrada največje vrednosti, saj sta te dva nogobikca skozi celo leto pokazala največ znanja na odigranih tekmah turnirjev in truda na treningih. Oba pa sta prijela tudi vredni nagradi: Rok Gorenc dres Slaviše Dvorančiča, najboljšega strelca Krškega nogometa vseh časov in Sebastijan Jordan klubski dres Roberta Beriča, krškega mladega reprezentanta in člana NK Interblocka. Dobil je dres, s katerim je Robi igral na finalu pokala NZS in osvojil prvo lovoriko v svoji nogometni karieri.

Naj strelca leta 2008/09,
so postali: Nejc Novak iz Rake (1. razred), Gašper Koritnik iz ekipe Supernogobikcev (2. razred) in Leon Stergar iz Krškega (3. razred), so prejeli posebne kipce NAJ STRELEC leta 2008/09.

Naj driblerji leta 2008/09

Naj vratar leta 2008/09,
je postal Blaž Kolman iz Sevnice, ki je perfektno obranil večino strelov v tekmovanju vratarjev, tako zbral največ točk in si zaslužil naziv NAJ-VRATARJA med 2. razredi ter prejel kipec z napisom priborjenega naziva. Prav tako in še bolj prepričljivo pa je pri 3. razredih celotno konkurenco premagal Jan Ašič naš Supernogobikec iz Blance.

Fotoreportaža, turnirja je objavljena nanaši spletni strani v galeriji!!!!