Ali res NOGOBIKCI rušimo NK Brežice?

V nadaljevanju novice, si preberite odgovor Vodje ONŠ Posavje Nogobikci Roka Zorko, na odprto pismo g. Cirila Kolešnika iz NK Brežice. Vse je objavljeno na spletni strani www.lokalno.si, kjer si preberite pismo in mnenja ljudi, ki prebirajo vroči temo tega trenutka. Sami spuščamo žogo na trdna tla in odgovarjamo na pismo iz Brežic.

 

Otroška nogometna šola Posavje, v 6. Letu delovanja.
Moj odgovor na članek g. Cirila Kolešnika o očitkih poskusa uničenja NK Brežice

V petih letih našega delovanja smo dokazali marsikomu, da smo zagnani, da imamo vizijo, da svoje obljube držimo in se trudimo po najboljših močeh. Nihče od nas ne govori da smo najboljši, vsekakor pa to želimo biti in se bomo trudili še naprej.

Naša spletna stran, katere ste sedaj gost, je naše okno v svet, vsi kontakti, projekti, šole in trenerji so pred vami in so dostopni prav vsakomur. Za izbrano javnost (šole, mediji, priloge k razpisni dokumentaciji, sponzorje in tudi vsem tistim, ki jih organizacijske stvari naše šole zanimajo tudi NK Brežice) pa imamo pripravljen obširen elaborat našega delovanja na tridesetih straneh. Ker ne želimo, da bi se okoli članka na spletnem portalu http://www.lokalno.si/ dvigoval prah (kot je že vidno po vaših odzivih), ki ga v tej zgodbi ni, želimo samo dati dostojanstven in kratek odgovor na odprto pismo Posavski javnosti.

Zato, lepo pozdravljamo našega nogometnega prijatelja g. Cirila Kolešnika, kateremu sem pred leti tudi odnesel naš elaborat mu ga predstavil in ponudil možnost skupnega sodelovanja (saj zato pri ONŠ  tudi gre, pomoč vsem klubom za področju, ki ga ONŠ pokriva s popularizacijo nogometa med mladimi ter ponuditi, kar se da bogat in zanimiv program … tu pa si lahko ogledate okno v svet brežiške ONŠ: http://www.nk-brezice.com/?p=1&a=1&id=327  v upanju, da bo stran kmalu polna s podatki in ne samo s prekopirano ptico tekačico), ki pa ga je diplomatsko, kot samo on to najbolje zna zavrnil in nadaljeval svojo zgodbo.

Sam sem še kot študent pričel z delom na ONŠ Ljubljana, kjer se mi je porodila ideja za umestitev tega projekta v naše okolje. ONŠ Ljubljana povezuje danes 53 šol in ima vsako leto več kot tisoč nadobudnih nogometašev že od leta 1998, ko so pričeli z delovanjem. Kaj mislite da ONŠ Ljubljana spada samo pod NK Olimpija ali kateri drugi klub? Je samostojno društvo, ki se ukvarja s popularizacijo nogometa s svojim programom. Klubi so drugi nivo in so tisti, ki ponujajo svoje pogoje ter tako prepričajo otroke in njihove starše, da se vpišejo v enega izmed 13-ih ponujenih klubov. Ne vem o kakšnih mejah govori g. Ciril in o poseganju v življenjski prostor. Potem takem ONŠ Ljubljana krši vse to in še več in to že enajsto leto, pa brez vsakega ukrepa in grožnje, kot se to dogaja tu pri nas.

Predstavljam vam še pravila FAIR-PLAYA, ki jih še kako spoštujemo in jih predstavljamo otrokom na vseh turnirjih ONŠ Posavja. In ne vem, kaj mi tu tako grdo kršimo?
10 ZLATIH PRAVIL FAIR PLAYJA

1. Vedno igraj na zmago.
2. Igraj pošteno.
3. Spoštuj pravila igre.
4. Spoštuj nasprotnike, soigralce, sodnike, uradne osebe in gledalce.
5. Poraz sprejmi z dostojanstvom.
6. Promoviraj nogomet.
7. Zavračaj podkupovanje, droge, rasizem, nasilje in druge nevarnosti, ki pretijo našemu športu.
8. Pomagaj v boju za bolj pošteno igro.
9. Razkrij tiste, ki poskušajo osramotiti naš šport.
10. Spoštuj tiste, ki branijo dober sloves nogometa.

ZAKLJUČNA MISEL:
Nogobikci vstopamo v našo 6. leto delovanja brez vsake  skrbi in zamere do g. Cirila Kolešnika o izjavah, ki nikakor niso na mestu in si jih ne zaslužimo. Dokazali bomo, da ne želimo nikogar uničiti, da ne delamo napake s prestopom, v tako imenovan Brežiški prostor in obljubljamo vsem, ki se boste odločili za NOGOBIKCE, da vam ne bo žal, NK Brežice pa pozdravljamo in jim sporočamo, da bodo tako imeli še kakšnega nogometaša več, v letih ki so pred nami.

POVEJMO ŠE TO, da otroke iz Brežiške občine ne bomo vabili na naslednji projekt:
– projekt NEKAJ MINUT, kjer otroci vseh oddelkov določenega letnika nekaj vikendov igrajo 3:3 in tu izberemo najboljše za ekipo SUPERNOGOBIKCEV, ki dodatno trenirajo in predstavljajo NOGOBIKCE na turnirjuh po sloveniji ter tujini in igrajo v ligaškem tekmovanju U8 MNZ Celja.
Otrokom iz Brežiške občine bo tako na voljo NK Brežice, kot njihov bližnji klub, mi pa bomo poskrbeli, da bo kot nogobikec doživel srečanja vseh oddelkov, opravljal testiranje za značko nogobikec, imel možnost oditi na kamp na Rogli in sodelovati na velikem zaključnem srečanju vseh nogobikcev na Stadionu v Krškem, kjer se vsako leto zberejo vsi nogobikci in skupaj doživimo res lep dogodek.

Vodja ONŠ Posavje:
Rok Zorko